Han samlar drömmar i fickan

 

Det är som vanligt lika långt till stjärnorna, som stjärnorna till dig.
Så istället får du låna min värld ett litet slag.


C

Och det enda jag riktigt hör nuförtiden är en vind som blåser genom staden

  

Jag ville bara säga godnatt.

C

För den här gången krävs det mer innan jag öppnar armarna

  

Jag vet inte var all min tid tar vägen. Jag stirrar och stirrar på klockans visare som sitter på kyrkan utanför fönstret. För allt går så snabbt och ändå så fantastiskt långsamt. Det enda jag gör nu för tiden är att räkna. Räkna allt.
Jag räknar hur många timmar bort någon är, hur många låtar det tar att åka en väg, hur många gånger jag skrattat högt för mig själv idag, hur många gånger telefonen ringt och hur många gånger tankarna fladdrat iväg till en helt annan plats. Men det jag helst av allt  vill räkna är någons fräknar. Men till dess är jag lycklig att finaste Erica visat mig vägen tillbaka till den vackraste av pojkars historia. Läs och förstå magiken.

C

Det var när du sa - Du tar ju bara små små steg

  

Det är en alldeles stjärnklar natt och jag är fortfarande vaken. Kanske för att det är julafton, kanske för att när hjärtat säger till då får huvudet säga vad det vill. Så jag har uppesittarkväll ensam. Ibland behöver man nog det, bland alla hurrikaner och virverlvindar.
God jul allra finaste ni.

C

Men jag såg aldrig riktigt var vi var

  

Nej, gud. Så hemskt allvarligt är det inte. Jag är bara himlans trött, men glad att vara hemma i julstök. Mina fina föräldrar buggar i köket .I ett hus, en bra bit utanför stan, 4 dagar innan julafton sitter jag o dinglar med benen på en stol och tycker det är tråkigt att sova ensam i en alldeles för stor säng.

C

Nån gång måste du förlora igen

    

Jag önskar jag kunde skylla min frånvaro på lyckorus, eller att jag tappat bort mig själv lite för länge tillsammans med någon annan. Men det är inte alls så. Istället har jag bosatt mig långt ut i skogen, har tovigt hår och ätit mer värktabletter än man ska på en hel livsstid. Jag läser herrtidningar och längtar efter att sitta på ett tak någonstans och dricka whiskey en hel natt. Jag tittar på filmer om brustna hjärtan och klappar lite på mitt eget.
Ikväll ska jag nog bygga mig ett tält av trassliga lakan och flytta in en vecka eller två. Vi får se var det här slutar.

C

Jag kan vänta på dig hela natten igenom

  

Stockholm står kvar, precis som jag minns det. Och häromdagen vinkade jag hejdå genom tågfönstret till den där lilla staden som jag kommit att älska.
Jag kanske blir borta en dag eller två nu. Ska stirra mig blind på sterila sjukhusväggar och sakta räkna ned från 10. Men jag kommer tillbaka snart igen. Och berättar för er om pojkar som får en att le så stort att man är rädd att mungiporna ska fastna, om fingertoppar och brinnande hjärtan. Ta hand om er!

C

Om du är osäker, var osäker med mig

  

Det är tidigt en lördagsmorgon. Och vi tar tåget till köpenhamn nu och sen imorgon tar jag tåget ensam till stockholm.
Och så var det slut för den här gången

C

Jag är hos dig igen

   

"MIn flickvän började hosta. Oförmögen att uthärda tanken på att hon skulle kunna dö och lämna mig alldeles ensam skyndade jag med henne till sjukhuset. Jag krävde att de kopplade in respirator. "Omedelbart", skrek jag. "Innan det är för sent". Läkaren sa till mig att hon inte var döende, att hon bara hade en lätt förkylning. Jag trodde honom inte. Innan vi visste ordet av var vi omringade av sjukhuspersonal. De hånskrattade, skrek hemska ord och jagade bort oss. "Men tänk om det är en dödlig lunginflammation?"  skrek jag när stetoskop och skalpeller studsade mot våra huvuden. "Vad gör jag då?"

Dan Rhodes - Skeppsbrott


C

Du kunde inte vara hur det nu kom sig

   

När det snurrar och virvlar. Och så tar det stopp. När det bubblar och stormar. Och så tar det stopp. Vad gör man där mellan? Snurrar man runt, runt ensam med blicken någon annanstans eller sätter man sig ner och väntar in nästa virvelvind?
När allt man egentligen vill är att aldrig säga hejdå.
Hejdå, hejdå, hejdå. Jag hatar att säga hejdå.


C

Och nu minns jag har aldrig förstått mig på moln, inte det minsta

  

Du.

C

Att det inte är första gången

  

Jag har världens finaste vänner. Som suttit uppe hela natten bara för att bygga en båt, med min håkan i fören, som present. Som lagar hallonmaränger och blåbärsglassbomber. Som är så fina att jag dör litegrann.
MIna föräldrar har bilat 63mil, bara för att vara med mig idag. Nu ska jag och min allra bästa vän träffa upp dom och dricka drinkar. Den här födelsedagen blir bara bättre och bättre. Jag önskar ni kunde va med!

C

Jag har sett på moln från båda sidor nu

  

Det här är en blogg om sekunder, dagar, år som rinner iväg. Och tack för att ni finns kvar och läser ord om hjärtan som slår oregelbundet, cyklar som tappar kedjan och pojkar som är så vackra att man ibland måste blunda och räkna till 10.
Imorgon kommer min mamma hit och hälsar på. Jag trodde aldrig att jag skulle vara någon som säger det, men min mamma är min bästa vän. Och om jag bara blir hälften av allt det hon är, då kommer jag vara lycklig. För resten av livet.
Tills dess blundar jag en liten stund och räknar ner dom resterande 41 minuterna till min 21 födelsedag.

C

Du drömmer om nått fint, jag ser dig småle

  

Vissa dagar som egentlgen inte är något speciellt, kan ibland vara hemskt fina. En promenad under ett paraply i regn, ett bra band på scen, ett leende som ingen annan ser. Dom små sakerna. Och med det säger jag godnatt.

C


Den här gången kanske världen förstår oss

   

Nu är det inte så himlans långt kvar till jul.
Och eftersom jag inte är en särskilt stor Tv-tittare så läser jag den här istället och räknar ner dagarna på mina fingrar. En saga om snöflingor, kärlek och stjärnfall. Precis så som alla julkalendrar borde vara.

C

Nej, vi var luft. Luft och inget mera

   

Skickade iväg ett sms till 118118 och frågade vem jag skulle gifta mig med i framtiden. Svaret blev:
"VI kan tyvärr inte se in i framtiden, men vi hoppas att hon kommer gifta sig med någon som är väldigt snäll och älskar henne mer än någon annan i hela världen".
Fint på en pluggkväll som den här.

C


Visst känns det fint att vara vid liv, en dag till, visst känns det fint nuI lördags var jag på bal. Jag blev lite för full, men ramlade inte i trappan och spillde faktiskt inte ens rödvin på bordsherren min. Allt gick förvånanvärt bra. Jag brukar liksom inte annars vara så bra på att uppföra mig i de finare salongerna. Jag lyckades till och med hålla takten i valsen, men kunde inte riktigt överlåta förandet till herren. I smyg gillade jag drinken på Grand Hotell och fina håruppsättningar. Men bara i bland. Annars är converse och en slapp knut på huvudet mer min grej.

K

RSS 2.0